Stránky

Deky ala patchwork


 Předem upozorňuji všechny tuze šikovné, přepečlivé a trpělivé patchworkářky, ať nahlížejí tuze opatrně, zvláště pak ty, co jsou chabrus na srdce. Je to deka šitá mým hala bala stylem. Tady to však byl snad i  záměr, kdybych chtěla mít čtverečky jeden jako druhý, upletla bych si na sebe bič. Recy materiál moc neposlouchá, vytahuje se, kroutí a vůbec prostě zlobí. Takže čtverečky ano, ale každý jiný, z různých materiálů. Z druhé strany je silný bílý flís a uvnitř ještě teplá prošívaná deka, takže když už je chuděrka taková ošklivoučká, vyvažuje to fakt, že je aspoň neuvěřitelně teplá.


Tady jsou zase sešité dvě tenké Ikea deky v jednu obří. Potah je ušitý ze dvou ložních povlečení a celý ručně prošitý, slouží jako přehoz přes postel.


Tahle obludka vznikla na přání mého mužíčka. Prostě deka v ryze chlapském pojetí, která s ním cestuje na vandry.







Tady pro změnu obrácený postup - sekáčový vlněný pléd skvěle posloužil k přečalounění křesla z chalupy. Vlna je vůbec tuze skvělý materiál, minimálně se špiní a skvěle udržuje. 


A tady představuji svého kostlivce - deka pětiletka.



... a druhý kostlivec do sbírky 






4 komentáře:

  1. Ahoj, tvoje recy věci jsou úžasné, obdivovala jsem je už na Galerii. Ty deky jsou skvělé!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím Niky, honem jsem si tě uložila a hodlám všechno důkladně prošmejdit a pročíst... :o)
    Hezký den,přeju.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Nikass, chodím se sem vždy pokochat. Nádhera! Porísm tě, jak jsi dělala tu svetrovou deku? Máš to podšité plátnem? Kolik tam máš vrstev? Je to jen ten top, nebo je ještě něco pod tím? Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Náhodou mě se tvoje deky moooooc líbí,něco takového musím také zkusit!Michaela

    OdpovědětVymazat